your ass

Saturday, 29 October 2011

We share joy and sorrow

Yeahh, Nur Shanafiza that's my baby girl forever :'> kami memang tidak boleh berpisah. Ada masalah, kami akan berkongsi bersama dan ramai jugak igt kita kembar takpun adk beradik, kan weyy? HAHA. Mana taknye, dua2 pendek, dua2 rambut sama, dua2 perangai sama je. 2x5 mengalahkan orang lain perangai kitorg ni. Prinsip hidup kami berdua, Sekali Kau Buat, 10 Aku Balas. Korang nak kata kitorg poyo, sakai, gedik? apa kitorg peduli. Apa kata orang, kami tak kisah pun lah yangg oi. Sikit pun tak makan dalam ^^ lama dah kami berkawan. Dari darjah 6 lagi sampai lah sekarang. Ok, aku nk cerita mcm mana kitorg boleh jadi bff.

Masa darjah 6, ada budak baru masuk class aku. Shana lah orangnya. Aku usha jelah dia kan. Tp aku takdela usha panas. Usha baik2 je :) aku ni memang boleh dikatakan peramah jugak, sbb suka main tego orang je tanpa apa2 pendahuluan haha. Dia duduk depan aku, aku tanya "ko nama apa? dr mana? :)" dia jawab "Shanafiza. Dari Rembau" dia mcm takut2 nak jawab ko tahu tak. Yela, mana taknye. Dia dahla budak baru, cara aku bertanya pun kasar. Nak buek cano laie. Dah aku memang kasar haha. Sorry Shana! ;)

Kitorg mulalah kawan sampai naik f1. Naik f1 kitorg dah mula jadi nakal tak kiralah dalam sch or luar sch. Kat mana2 je, kitorg sentiasa nakal. Nak kata budak jahat pun boleh gak aa. Tp agak2 aaa -,- HAHA. Mcm2 hal kitorg buat bersama. Dan bila dah naik f2, tiba2 kitorg jadi musuh. Pasal apa jadi musuh pun aku tak igt lah. Ko igt tak Shana pasal apa kita tak ngam time f2? ==' ahh lantak kan. Malas aku nak igt balik.

Then suddenly naik f3 kita jadi classmates. Sch kita dahla ramai cina. Melayu 20% jeh. So dlm class kita melayu mestilah tak sampai 10 org kan? melayu yg dlm class kita pun bukan boleh masuk 1 kepala dengan aku. Nak taknak, aku kawan lah dengan Shana. Aku tahu Shana mesti 1 kepala dengan aku. Yelah, cuba jelah berbaik balik. Takan nak bermusuh sampai ke akhir zaman? pkelah chaa, jgn jadi bodoh hihi. Kitorg mula lah rapat balik and mula lah kerja jahat kitorg. Ponteng class, maki hamun cikgu, buli junior, merokok dekat toilet. Aku igt balik bapak kelakar lah sial perangai kita! HAHAHA. Pernah aku ckp dekat cikgu BM, nak g toilet. Cikgu bg. Aku amik masa setengah jam jugaklah pergi toilet. Ini lah peluang keemasan aku utk merokok dlm toilet, muahahaa! balik je dr toilet, cikgu tanya "kenapa saya ada bau rokok ye?" aku jawab "oh, memang lah cikguuu. Dekat toilet lelaki kan ramai merokok, so lalu depan toilet dorang td, bau melekat kat baju saya" cikgu pun bendul pergi percaya je. Classmates aku semua dah gelak. Memang dorang gelak lah sbb dorang tahu aku ni memang kaki perokok. Tak kiralah lelaki/ perempuan. Semua tahu aku kaki perokok. Mueheheeee -___-

Shana dan aku mula lah berkawan sehingga ke hari ini. Bila dia bosan taktau nak buat apa kat rumah, dia akan roger aku suro datang rumah dia. Aku pun dengan senang hati pergi lah rumah dia hinggalah pukul 12am. Paling lewat pun 1am baru aku balik rumah aku sendiri. Kalau bosan lepak kat rumah, kitorg akan plan sesame tuk pegi memane hihi. Dia gado dgn fam dia, dia lari rumah aku. Aku gado dengan fam aku, aku lari rumah dia. Haha sumpah kelakar wehh! Bila kitorg dah bersama, semestinya secara automatik menjadi GOSSIP GIRL! hikhik.

Last aku nak ckp, Aku lagi pentingkan dia dari orang yg aku sayang tetapi selalu menyakitkan hati aku. Tak faham apa aku kata? go die stupid. To Shana, ko jgn risau. Rah sia kita berdua aku akan pegang dan simpan elok2. Biar pecah di perut, jangan pecah di mulut. Ok sayang? Iloveyouforever my baby girl <3

1 comment: